MAG svejsning er brugervenligt og har en høj produktivitet

0
2464
Mag svejsning

Hvad er mag svejsning?

Svejsning er en proces, hvor to materialer smeltes sammen på baggrund af en bestemt metode. Mag svejsning er en af de mest almindelige og anvendte metoder for svejsning i Vesteuropa, Kina og USA. Mag er en forkortelse for metal aktiv gas. Denne metode adskiller sig fra andre svejsninger, idet svejsematerialet tilsættes direkte under svejsningen.

Høj produktivitet

Grunden til at mag svejsning er en af de mest anvendte, skyldes at netop denne metode er meget brugervenlig og har en høj produktivitet. Produktiviteten er nemlig utrolig væsentlig for det samlede udbytte af svejsningen. Jo højere produktivitet, desto større udbytte. Derfor vil mag svejsning være en oplagt mulighed at anvende, hvis man søger en metode med høj produktivitet. Derudover er denne metode, som tidligere nævnt, også utrolig brugervenlig og nem at håndtere, hvilket er en stor fordel, når det kommer til det praktiske arbejde.

Tilsatsmaterialer

Under en mag svejsning skal der tilsættes op til flere forskellige materialer for at metoden forløber med ordentligt og ender med et succesfuldt resultat. Der tilsættes blandt andet et materiale i form af en massiv tråd eller en rørtråd, som tilføres via en svejsepistol. Herefter vil det tilsatte materiale afsmeltes kontinuerligt i en elektrisk lysbue. Energien i lysbuen kommer fra en transformator. Lysbuen og smeltebadet beskyttes af en beskyttelsesgas, som strømmer ud ad en dyse på svejsepistolen.

Sikkerhedsbestemmelser

Når der skal foretages en svejsning, er det utrolig væsentligt at man følger en række konkrete sikkerhedsbestemmelser. En af disse sikkerhedsbestemmelser er, som tidligere nævnt, at der anvendes en beskyttelsesgas under en mag svejsning. Beskyttelsesgassen kan enten være inert (MIG) eller aktiv (MAG). Inert betyder i dette tilfælde, at gassen ikke reagerer med det afsmeltede metal. Inerte gasser omfatter argon og helium. De aktive gasser har derimod langt større mulighed for at optimere processen og egenskaberne ved det færdige produkt. Argon-kuldioxid og argon-oxygen er eksempler på aktive gasblandinger. For at sikkerhedsbestemmelser derudover overholdes skal der som udgangspunkt altid være god ventilation i det pågældende rum, idet der opstår røg under mag svejsning.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here