Lær mere; Hvad laver en klinisk tandtekniker?

0
367
klinisk tandtekniker; pas på dine proteser

Hvad ved du om tandkliniker og tandproteser? Det er tit vigtigt at vide hvad man går ind for og hvad det kræver at være klinisk tandtekniker, før man vælger hvor man vil have tandklinik, eller før man vælger uddannelse. Læs mere om tandklinikker i teksten nedenunder.

En klinisk tandtekniker skal være erfaren

En tandtekniker skal først og fremmest have erfaring. Det kan tit være meget betryggende for folk at vide at deres tandtekniker er erfaren og har mange år bag sig indenfor feltet. De fleste tandteknikere giver mulighed for at man kan undersøge deres klinik inden brug og fremstiller anmeldelser af deres arbejde. Når man er klinisk tandtekniker, skal man have stor viden indenfor tandteknik. Der findes mange forskellige former for proteser og skinner og lignende.

 

 

Tandproteser

En af de proteser der findes, er tandproteser. Tandproteser er blevet bedre end nogensinde før. Der er kommet et nyt materiale der giver helt nye muligheder for fremstilling af tandproteser. Materialet hedder flexite. Materialet er nylon-plast og er både allergifrit og meget stærkt og brudsikkert. Det gode ved materialet felxite er at det er meget fleksibelt materiale, dette gør at det vil kunne udformes og dermed kunne klipses fast på patientens resttænder. Med dette materialer er der ikke behov for bøjler, som oftest set som forstyrrende og generende, hvis ikke også synlige i munden.

 

Bideskinner

Bideskinner bliver fremstillet personligt til den enkelte patient. Dette er især en fordel for de patienter og dem som skærer tænder. Det er både børn og særligt voksne som skærer tænder. Problematikken bag dette, er at det både kan være en generende vane for den enkelte, men det kan også gøre skade på tænderne. Der er tale om både at kunne være en tandskærer og pres. Hvis man er tandskærer gnider man tænderne mod hinanden, selvom der ikke er mad imellem tænderne. Dette kan også resultere at man i længden vil kunne ned slibe sine tænder. Hvis man er en tandpresser, vil det derimod være at tænderne presses mod hinanden.

 

Vedligeholdelse af proteser

Det er også vigtigt at man vedligeholder sine proteser.

Det kan både være:

  • Tandproteser
  • Bideskinner
  • Tryklåsproteser

Når man snakker om vedligeholdelse af proteser, handler det om at komme til årlige eftersyn. Her vil proteserne blive undersygt og fornyes hvis nødvendigt. Det kan også være at de skal strammes op, løsnes eller at de er for slidte. Derudover kigger man her også på den enkeltes evne til at rengøre sine tænder.

[vc_gallery interval=”3″ images=”16065″ img_size=”large”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here