Vækstlys er en glimrende erstatning for sollys

0
156
Vækstlys forbedrer planternes vækst

Der er rigtig mange i Danmark, og generelt i hele verden, der har som hobby at dyrke og passe planter. Det er hyggeligt at gå og arbejde med, og så kan man samtidig gå og følge med i planternes udvikling. Der er dog også nogle udfordringer på vejen, og nogle kan have svært ved at passe planterne ordentligt. Det er der dog heldigvis nogle simple råd, der kan rette op på. Læs med her og lær mere om planternes vækst

Hvor skal planterne være?

 

Der findes rigtig mange forskellige planter. Nogle er brugbare, andre er blot til pynt. Man kan fx enten plante grøntsager eller krydderurter, som jo er brugbare planter. De kan være med til at give friske krydderurter og grøntsager til madlavningen hver dag. Og man siger jo, at friskt mad smager bedst. Man kan som sagt også plante planter, der blot er til pynt. Det vil hovedsageligt være forskellige blomster, der står rundt omkring i huset for at gøre det mere hyggeligt. 

Det er vidt forskelligt hvordan folk har deres planter. Nogle vælger at have dem i huset. Så kan man fx have grøntsagerne og krydderurterne i køkkenet, så de er tæt på, når de skal bruge. Blomsterne kan derimod stå frit rundt i huset og pynte. Andre har dem i haven eller i drivhuset. 

Der er ikke som sådan et af stederne, der er det bedste sted at have planterne. Planter har nemlig vidt forskellige krav. Nogle vil passe godt ind i udemiljøet og andre vil passe godt ind indenfor.

Vækstlys kan erstatte naturligt sollys

Nogle kan dog have problemer med at passe planterne korrekt, og det ender derfor med at de dør. Det er også lidt bøvlet, da alle planter jo er forskellige og derfor kræver forskellig pasning. Her er nogle huskeregler, man kan følge: 

Først og fremmest er det vigtigt, at planterne får den korrekte mængde vand. De skal derfor hverken få for meget vand eller for lidt vand. Derudover er det også vigtigt, at de får lys til at vokse. Står planten indenfor, eller har den af andre grunde ikke mulighed for at modtage sollys, kan man vælge at bruge vækstlys. Vækstlys er LED lys, der er lavet til at erstatte det naturlige sollys. Til sidst skal man også tænke på temperaturen. De fleste planter tåler ikke temperaturer under 10 grader, og de bør derfor ikke stå i vinduet. 

 

3 råd til planter i hjemmet: 

  • Tilpas mængde vand
  • Enten sollys eller vækstlys
  • Undgå kulde

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here